Golfaamaan Thaimaan lämpöön

Golfmatkailu on viimevuosina kasvattanut suosiotaan innokkaiden golffaajien parissa. Kun kotimaan kentät on koluttu tai lumituisku haittaa harrastamista, silloin katse kääntyy yleensä lämpöisempiin ilmanaloihin ja isommille kentille.

Lue lisää

Kasvavan turismin Azerbaizan

Azerbaižan on suosittu matkakohde pyhiinvaeltajien sekä kylpylä- ja terveyslomamatkailijoiden keskuudessa. 1990-luvun levottomuuksien jälkeen maa elääkin nyt uutta turismin kukoistusta. Harvat ulkomaalaiset matkustavat pääkaupunki Bakun ulkopuolelle, vaikka koko maasta löytyy paljon nähtävää.

Lue lisää

Omanlaisensa Itä-Timor

Itä-Timor ei ole ainakaan vielä massaturismikohde, mutta se johtuu enemmän maan sijainnista kuin näkemisen puutteesta. Itä-Timorissa on upeaa luontoa metsineen ja vuorineen, unohtamatta tyrmäävän kauniita hiekkarantoja ja koralliriuttoja. Eksotiikkaa lisää itä-timorilainen arkkitehtuuri: monet taloista rakennetaan edelleen bambusta, palmunlehdistä ja puusta paalujen varaan.

Lue lisää

Armenia – rauhallista elämää ja kulttuuria

Armenialaiset ovat pitäneet kiinni perinteistään kielestään ja uskonnostaan vuosituhansia lukuisista sulautusyrityksistä huolimatta. Nykyisin maa on muuttumassa moderniksi ja demokraattiseksi. Omaperäisen kulttuurin lisäksi Armeniasta voi nauttia vaellellen kauniissa vuoristossa. Paikallisten vieraanvaraisuus on ainutlaatuista, paikoittain jopa häkellyttävää.

Lue lisää

Yllätyksellinen Saudi-Arabia

Suurimmaksi osaksi autiomaasta koostuvassa Saudi-Arabiassa sijaitsevat muslimien pyhät kaupungit Mekka ja Medina. Maassa voi nähdä upeita arkeologisia kohteita ja vastakohtia aavikon perinteisestä elämäntyylistä pääkaupunki Riadin upeisiin ostosparatiiseihin. Matkailijoiden harmiksi maa on tunnettu myös tiukoista maahanpääsyvaatimuksista.

Lue lisää

Ylellinen Kuwait

Rikas öljyvaltio Kuwait, jossa on yli 10 prosenttia maailman öljyvaroista, tarjoaa matkailijoille ylellisyyksiä ja kiehtovaa arkkitehtuuria. Vastapainoksi maasta löytyy vanhaa beduiinikulttuuria, tunnelmallisia toreja ja upeita moskeijoita.

Lue lisää

Ihana Kambodža

Kambodža on sopiva kohde rauhaa ja koskemattomia alueita etsivälle. Kehittyvän turismin maa tarjoaa matkailijalle upeita rantoja, kaunista luontoa ja ainutlaatuiset Angkor Watin temppelit.

Lue lisää

Indonesia

Indonesia on unelmien lomakohde. Maan henkeäsalpaava luonto koostuu viidakoista ja vulkaanisesta maaperästä tulivuorineen. Indonesiasta löytyy kauniita rantoja, vilkkaita suurkaupunkeja, edullisia ostosmahdollisuuksia, herkullista ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä.

Lue lisää

Unohtumattomien elämysten Jordania

Jordania on kiehtova matkakohde. Siellä voi kokea Lähi-idän eksotiikkaa, nauttia lämmöstä ja rentoutua niin Punaisenmeren kuin Kuolleenmerenkin rannoilla. Nähtävyyksistä ainutlaatuisin on kuitenkin upea Petran kalliokaupunki, joka ei kerran sen koettuaan koskaan unohdu mielestä.

Lue lisää