Kaunis Eritrea kietoo pauloihinsa

Vuonna 1993 itsenäisyysjulistuksensa antanut Eritrea sijaitsee Punaisenmeren rannalla, Koillis-Afrikassa, Djiboutin, Etiopian ja Sudanin rajanaapurina. Eritrean potentiaali tulevaisuuden matkakohteena on lupaava, sillä tämä noin 6 miljoonan asukkaan valtio pursuaa nähtävää ja koettavaa. Maan tulevaisuutta varjostavat kuitenkin ratkaisemattomat rajakiistat Etiopian kanssa.

Lue lisää

Réunion – tulivuoria ja varjoliitoa

Tuliperäinen, virallisesti Ranskaan kuuluva Réunionin saari sijaitsee Madagaskarin itäpuolella, Intian valtamerellä. Saari tunnetaan erityisesti elämäntapaseikkailijoiden ja aktiivilomailijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa upeat puitteet virkistävään seikkailulomaan.

Lue lisää

Mayotte kutsuu sukeltamaan

Kuuman kostea, sinisten vetten ympäröivä trooppinen Mayotten saari on yksi Komorien saariryhmän saarista, mutta se kuuluu virallisesti Ranskaan. Mayotte kutsuu houkuttelee sukeltamaan, patikoimaan ja makailemaan vaaleahiekkaisilla rannoilla hehkuvan auringon alla.

Lue lisää

Koe ja näe Ruanda uusin silmin

Monelle Keski-Afrikassa sijaitseva Ruanda on tuttu vain synkeänä osana iltauutisia, mutta tämä päiväntasaajan eteläpuolella sijaitseva maa on murheellisesta historiastaan huolimatta viime aikoina kehittynyt positiiviseen suuntaan, ja uteliaille Afrikan matkaajille Ruandasta onkin kehkeytymässä kiehtova matkakohde.

Lue lisää

Somalian varjot kätkevät loistokkaan historian

Itä-Afrikassa sijaitseva Somalia on yksi maailman köyhimmistä maista ja se on kärsinyt pitkään jatkuneesta sisällissodasta. Poliittinen tilanne Somaliassa on kuitenkin pikkuhiljaa vakaantumaan päin ja ennakkoluulottomat matkailijat ovat jo kirjanneet Somalian yhdeksi käyntikohteekseen. Silmät ummessa Somaliaa ei kuitenkaan kannata ottaa Must see -listalleen. Ulkoasiainministeriön Matkustustiedotteet on syytä lukea ennen lentolipun varaamista.

Lue lisää

Kaunis Uganda – sademetsien ja gorillojen maa

Kaunis Uganda sijaitsee Keski-Afrikassa, ylätasangolla, ja se on monipuolinen matkakohde, joka soveltuu yhtälailla kaupunkilomailijalle kuin luontomatkaajallekin. Sen suurimpia vetonauloja ovat kuitenkin luontonähtävyydet ja kuuluisat vuorigorillat.

Lue lisää

Salamyhkäinen Djibouti on elämysmatkailijan unelma

Punaisenmeren ja Adeninlahden rannikolla Itä-Afrikassa sijaitsevasta Djiboutista on kehittynyt kaupankäynnin keskus Afrikassa, mutta maa kiehtoo matkailijoita erityisesti tuliperäisen maan, vaikuttavien maisemien, elämäntäyteisten koralliriuttojensa ja kulttuurinsa vuoksi. Tämä pieni maa erottuu monista Afrikan maista erityisesti vakautensa ansiosta.

Lue lisää

Vuorten ja rantojen Komorit

Komorit on kolmesta saaresta muodostuva eksoottinen, syrjäinen saarivaltio Intian valtamerellä, Mosambikin kanaalin pohjoisosassa. Valtio koostuu tuliperäisistä Grande Comore, Moheli ja Anjouan -saarista, joiden maaperästä suurin osa on laavaa. Saariryhmään kuuluu myös neljäs saari, Mayotte, mutta virallisesti se on Ranskan vallan alla. Matkakohteena Komorit houkuttelee luontomatkailijoita, mutta sinne voi lähteä myös etsimään mielenrauhaa ja hiljentymään.

Lue lisää

Kulttuurimatkailijan Burundi

Burundi, pieni valtio Itä-Afrikassa, on saanut medianäkyvyyttä sisällissotansa takia, mutta vaikka Burundi lasketaankin yhdeksi maailman köyhimmistä valtioista ja sen maine on tahraantunut, sen kauniit järviseudut ja vuoristomaisemat, sekä värikäs kulttuurianti, luovat sille potentiaalia kasvaa yhdeksi varteenotettavista matkakohteista.

Lue lisää