Prahan nähtävyydet TOP12 – näitä et halua missata!

Parhaat vinkit ja Prahan nähtävyydet

Matkailun ei tarvitse olla kallista. Praha on tästä oivallinen esimerkki: lento Suomesta Prahaan kestää vain noin kaksi tuntia, majoittuminen on edullista ja kaupungista löytyy runsaasti ilmaista tekemistä. Varaamalla lennot Prahaan ajoissa, voit saada edestakaiset matkat selvästi alle 150 eurolla per henkilö.

Vltava-joen varrella sijaitseva Praha on kaunis kohde, jossa edullinen olut virtaa tuhansissa pienissä ravintoloissa lihaisten ruoka-annosten ja kymmenien nähtävyyksien vierellä.

Nämä on pakko nähdä

Kivisiltoja. Astronominen kello. UNESCO:n maalimanperintölistalle kuuluva Vanhakaupunki. Prahassa on runsaasti nähtävyyksiä. Me listasimme alle ne 12 nähtävyyttä, jotka sinunkin pitää käydä tsekkaamassa.

1. Prahan linna

Yksi maailman suurimpia yhtenäisiä linna-alueita, Prahan linna, sijaitsee korkealla kukkulalla, josta näkymät kaupunkiin ovat hyvät. 800-luvulla perustettu linna on vuosien varrella käynyt läpi useita eri vaiheita ja muutoksiltakaan ei olla säästytty. Nykyään linnassa on Tsekin presidentin virallinen virka-asunto.
Linna on 128 metriä leveä ja mahtavat 570 metriä pitkä. Helpoiten linnalle pääsee rautiovaunulla numero 22. Linnassa on sekä ilmaisia että maksullisia alueita.

2. Pyhän Vituksen tuomiokirkko

Linna-alueen kukaties näyttävintä antia on Pyhän Vituksen tuomiokirkko. Erittäin kuvattu kirkko on Tsekin suurin kirkko. Sitä rakennettiin virallisten tietojen mukaan aina vuodesta 1344 vuoteen 1929 asti. Jättiläismäisessä kokonaisuudessa on yhteensä 22 erillistä sivukappelia.

3. Kultainen kuja

Aivan Pyhän Vituksen kirkon läheltä löydät myös Zlatá ulička -kadun eli ns. Kultaisen kujan. Keskiajalla katu oli yksinkertainen työpajojen reunustama katu, mutta kuuluisaksi se tuli vuonna 1916, kun Franz Kafka kirjoitti siellä novellejaan. Kadulla on asunut myös muun muassa Nobelin kirjallisuudenpalkinnon voittanut Jaroslav Seifert. Nykyään alueella vierailevat vain turistit – ja kadulla käveleminen edellyttää pääsylipun ostamista.

4. Staré Mesto

Staré Mesto eli Prahan vanhakaupunki on huima kokonaisuus, jonka pienet kadut, värikkäät rakennukset ja sadat myymälät ovat turistien suosiossa. Tällä alueella on asuttu jo 800-luvusta lähtien ja vanhassakaupungissa sijaitsevat myös muun muassa Prahan raatihuone, Pyhän Nikolauksen kirkko, Ruutiportti ja astronominen kello.

5. Astronominen kello

Prazky Orloj eli Prahan astronominen kello on varmasti kaupungin kuvatuin nähtävyys. Kello itsessään ei ole mitenkään henkeäsalpaavan näköinen, mutta erittäin kehittynyt myöhäiskeskiajan aikaansaannokseksi. Se valmistui alun perin vuonna 1410. Kellonajan lisäksi astronominen kello näyttää muun muassa vuodenajan, kuun asennon, tähtiajan ja vanhan ns. böömiläisen ajan.
Kuten tämän ajan ammattilaisille oli ikävän yleistä, kellon rakentanut mestari Hanuš sokaistiin tämän saatua työnsä valmiiksi. Näin varmistettiin, että hän ei voi rakentaa yhtä hienoa teosta toiseen kaupunkiin.

6. Kaarlensilta

Vaikuttavan näköinen jykevä kivisilta, Kaarlensilta eli Karluv Most, ylittää Vltavan ja yhdistää Malá Stranan Prahan vanhaankaupunkiin. 516 metriä pitkä silta on noin kymmenen metriä leveä ja koostuu yhteensä kuudestatoista kaaresta. Ikävä kyllä Kaarlensilta on tavallisesti niin täynnä turisteja, että itse sillan kauneus jää usein kakkoseksi ihmismäärälle. Parhaalta silta näyttää aamuvarhaisella auringonnousun aikaan tai illalla auringonlaskun aikaan.
Sillan näyttävät patsaat on lisätty rakenteisiin vasta 1700-luvun vaihteessa, kun tshekkiläisiä käännytettiin massoittain protestanteista katolisiksi. Alkuperäisessä muodossaan sillalla olikin puinen krusifiksi.

7. Kineettinen Franz Kafka -veistos

Prahan nähtävyyksistä erilaiset veistokset ja patsaat ovat katukuvassa parhaiten esillä. Yksi mielenkiintoisimmista on David Černýn kineettinen Franz Kafka -veistos, joka sijaitsee uuden kaupungin eli Nové Město alueella Quadrio-ostoskeskuksen edessä aivan kaupungintaloa vastapäätä. 42 kerroksinen veistos on jatkuvassa liikkeessä.

8. Tanssiva talo

Prahan tanssiva talo on arkkitehtien Vlado Milunic ja Frank Gehry luomus, joka rakennettiin vuosien 1992 ja 1996 välisenä aikana. Moderni arkkitehtuurin taidonnäyte jakaa mielipiteitä vahvasti: toiset rakastavat, toiset vihaavat. Rakennuksessa on baari ja ravintola ja se erottuu ympäröivistä barokkiajan rakennuksista selvästi.

9. Petřín Tower

Petřín Tower on yli 60 metriä korkea, etäisesti Effel-tornia muistuttava, terästorni, joka sijaitsee korkean Petřínin kukkulan päällä. Nimenomaan sijaintinsa ja korkeutensa takia torni on turistien suosiossa: ota 299 askelta portaita ylös ja valokuvaa Praha näköalatasanteelta koko komeudessaan. Näköalatasanne on 50 metrin korkeudessa maan pinnalta.

10. Josefovin juutalainen kortteli

Jos historia on sinun juttusi, kuuluu Josefovin kortteli ehdottomasti must see -listallesi. Josefov on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä juutalaiskortteleista. Alueella sijaitsevat muun muassa Prahan vanha juutalainen hautausmaa, Vanha-uusi synagoga ja useita muita pienempiä nähtävyyksiä. Suuri osa Josefovin nähtävyyksistä tosin vaatii pääsylipun ostamista. Voit ostaa myös lipun, jolla pääset tutustumaan useampaan alueen kohteeseen.

11. Containall Stalin

Yksi kaupungin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä lienee Containall Stalin, kulttuuri keskus ja baari, joka sijaitsee Letenské sadyssa eli Letnán puistossa valtavan metronomin alla. Aikaisemmin tällä paikalla sijaitsi Stalinin muistomerkki. Nykyään alueella järjestetään runsaasti tilaisuuksia aina elokuvailloista ja musiikkiesityksistä teatteriin asti.

12. Prahan eläintarha Zoo Praha

Yli 1960 eläintä noin 360 eri lajista. Vuonna 1931 perustettu Prahan eläintarha eli Zoo Praha on 45 hehtaaria laaja ja siellä käy vuosittain noin 750 000 vierasta. Eläintarha osallistuu aktiivisesti erilaisiin eläintensuojeluprojekteihin, joiden tarkoituksena on suojella eläimien alkuperäisiä elinolosuhteita.

Miten löytää halvimmat lennot Prahaan?

Innostuitko Prahan kulttuurista ja sen kymmenistä nähtävyyksistä? Jos haluat löytää matkan mahdollisimman edullisesti, suosittelemme varamaan lennot ja hotellin noin 1-3 kuukautta etukäteen. Vertaat edulliset lennot Prahaan esimerkiksi momondon kautta. Jos tarvitset apua matkan kulujen kattamiseen, voi matkalaina auttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *